UNDERHÅLLNING AV GRÄSKLIPPARE

3 veckor ago  •  By  •  0 Comments

Att underhålla en gräsklippare är viktigt för att den ska ha en lång livslängd utan tråkiga problem. Det krävs även att den drivs på rätt sätt, annars kan det sluta med att motorn strular eller går sönder helt och hållet.

Att underhålla en gräsklippare är viktigt för att den ska ha en lång livslängd utan tråkiga problem. Det krävs även att den drivs på rätt sätt, annars kan det sluta med att motorn strular eller går sönder helt och hållet. Av den anledningen är det viktigt att du vet hur du ska underhålla din gräsklippare på rätt sätt, exempelvis vilken olja som ska användas, samt vilka reservdelar som passar eller inte. 

Reservdelar gräsklippare

Om din gräsklippare går sönder eller bara behöver underhållas i förebyggande syfte kan det vara en bra idé att veta vart du ska hitta rätt reservdelar. Information om vilka reservdelar och annan utrustning som passar för din gräsklippare hittar du vanligtvis i manualen som följde med vid köpet, men information går även att hitta online.

Läs vår stor guide:

GRÄSKLIPPARE TEST

MESTONSKEDE.SE

Det är viktigt att du använder rätt reservdelar, annars kan det resultera i att gräsklipparen inte fungerar som den ska, eller inte överhuvudtaget.

Om du är händig kan du byta de flesta reservdelar själv, men ibland kan det vara en bra idé att be om professionell hjälp. Vissa delar är svåråtkomliga och kan vara svåra att montera, därmed bör du överväga att lämna in gräsklipparen på verkstad om någon av dessa delar måste bytas.

Reservdelar finns att köpa på många platser runt om på internet, men även i många fysiska butiker. Du väljer själv vilket av dessa alternativ som passar för dig, men utbudet är betydligt större online. Här hittar du enkelt den reservdel som passar för din gräsklippare, oavsett om du har en gräsklippare från Stiga, Husqvarna eller annat märke.

UNDERHÅLLNING AV GRÄSKLIPPARE

Vilken bensin och olja till gräsklippare

Det finns en hel del olika typer av bensin och olja att välja mellan, varav vissa är bättre än andra när det gäller gräsklippare. Du måste ta med flera saker i beaktning. Vill du vara skonsam mot miljön? Vill du att den ska vara billig? Eller vill du att den ska vara så bra som möjligt för gräsklipparen? Dessa är frågor du måste besvara innan du kan hitta den olja eller bränsle som du tycker är bäst.

Följande olika drivmedel är vanliga till gräsklippare:

  • Bensin. Det här är det vanligaste drivmedlet som används. Här är det viktigt att du väljer rätt oktan för din gräsklippares motor, annars kan det uppstå skador. Följande oktantyper finns att välja mellan: 95, 98 och 99.
  • Diesel. Det här är ytterligare ett väldigt vanligt drivmedel som används i Sverige. Det är aningen dyrare, men motorerna tenderar att inte kräva lika mycket av detta bränsle för att driva motorn.
  • Alkylatbensin. Det här är ett av de bästa drivmedlen för miljön. Fokus ligger på miljön, vilket även resulterar i att det är en hel del dyrare än de andra två ovanstående alternativen på den här listan.

Du bör även blanda bränslet med olja för att bland annat smörja cylindern, vilket ger en längre livslängd och en mer välfungerande motor.

Vilket av dessa alternativ som passar för dig är helt och hållet upp till dig att avgöra.

FAQ: Vanliga frågor

🤔 Reservdelar gräsklippare

Information om vilka reservdelar och annan utrustning som passar för din gräsklippare hittar du vanligtvis...

🔍 Vilken bensin och olja till gräsklippare

Dessa är frågor du måste besvara innan du kan hitta den olja eller bränsle som du tycker ...