Att steka brödet i stekpannan kan vara ett smart sätt för att ge maträtten lite extra smak, exempelvis när du äter cevapcici eller tacos. Att steka brödet i stekpannan kan vara ett smart sätt för att ge maträtten lite extra smak, exempelvis när du äter cevapcici eller tacos. Ett annat exempel på bröd som är väldigt populärt att tillaga i stekpanna är tunnbröd eller chapati, något som går är väldigt enkelt och går snabbt och smidigt.

Bröd i stekpanna

Det är egentligen bara fantasin som sätter stopp när det gäller att tillaga bröd i stekpanna. Du kan lägga ner färdigt bröd i pannan för att ge det en stekyta eller bränna in kryddning, eller bara för att ge det en trevlig värme.

Läs vår stor guide:

STEKPANNA TEST

Några populära alternativ du kan tillaga är:

Utöver detta finns det nästan oändligt med goda och intressanta bröd som du kan tillaga i pannan. Tacobröd, pitabröd, lepinja, det är helt och hållet upp till dig vilket som låter intressant och spännande!

Jamie Oliver Stekpanna Test

Tunnbröd i stekpanna

Tunnbröd är en ständig favorit i de svenska hushållen, och det av bra anledningar. Det är hur gott som helst, går att använda till många olika maträtter (eller på egen hand), exempelvis tunnbrödsrulle, smörgås eller tacobröd, samt är oerhört enkelt att tillaga.

Tunnbröd innehåller endast ett fåtal ingredienser (ungefär 10 stycken):

Om du vill kan du även lägga till bakpulver eller filmjölk, detta bidrar med extra smak.

Hur du gör för att tillaga tunnbröd:

  1. För det första måste du blanda alla ingredienser till en stor smet. Se till att du lägger ner lite extra tid på att få den riktigt enkel att ha att göra med, smidigheten här är nyckeln till fina bröd.
  2. Skär upp bitarna i så stora bröd du vill ha (det här receptet ger vanligtvis någonstans mellan 8-12 stycken).
  3. Nu är det dags för stekning. Häll i olja eller smör och värm upp pannan till önskad värme, lägg sedan i tunnbröd. 1,5-2 minuter per sida brukar räcka, men du avgör själv hur stekta du vill att dem ska vara.
  4. Glöm inte att lägga dem i en handduk (alternativt i folie eller liknande) för att de ska behålla sin mjukhet och värme.

Svårare än så är det inte. Ett gott, enkelt och smidigt recept som är en stor favorit bland den svenska befolkningen! 

FAQ: Vanliga frågor

🤔 Bröd i stekpanna

Du kan lägga ner färdigt bröd i pannan för att ge det en stekyta eller bränna in kryddning, eller bara för att ge det...

🔍 Tunnbröd i stekpanna

Tunnbröd är en ständig favorit i de svenska hushållen, och det av bra anledningar...