En mixer eller blender, det är den stora frågan. Vad är skillnaden? Finns det någon skillnad? Ja och nej. Man skulle kunna argumentera för att det är samma sak, men på samma gång går det att argumentera för att de är helt olika saker, åtminstone ibland. I den här artikeln reder vi ut vad skillnaden är, samt vilka unika funktioner och möjligheter de bidrar med.

Läs vår stor guide:

BÄSTA BLENDER TEST

MESTONSKEDE.SE

Smoothie blender

En blender eller mixer att använda till smoothies har blivit väldigt populärt under det senaste årtiondet. Det finns hur många olika sorter smoothie som helst, vilket har skapat ett hårt tryck efter de maskiner som tillreder dem.

Vad gäller dessa apparater finns det ett stort antal olika alternativ på marknaden. För att hitta den blender som passar för dig bör du läsa igenom vad varje enskild apparat har att erbjuda. Det finns massvis med olika funktioner och möjligheter som särskiljer dem från varandra, exempelvis färdiga program eller motorstyrka, därmed bör du läsa igenom så mycket som möjligt innan du väljer den maskiner som verkar passa bäst för dig.

Köksmaskin test

Vad är det för skillnad på mixer och blender

Vad är det för skillnad på en mixer och en blender egentligen? Det är en bra fråga. Skillnaden är antingen väldigt liten eller obefintlig, eller väldigt stor, beroende på hur man väljer att se på det.

En blender kallas även för mixer, men en mixer kan vara flera saker. En mixer kan vara en blender, men även en matberedare. Skillnaden mellan dessa två apparater är att en matberedare är betydligt kraftfullare än en blender, samt har funktionalitet som inte riktigt är möjligt med en vanlig blender. Av den anledningen är det vanligt att man nuförtiden refererar till en blender när man säger mixer, och istället använder ordet matberedare när det är just den typen av apparat man refererar till.

Exempel på saker som går att göra med en blender:

Utöver detta finns det självklart massvis med andra saker du kan göra med en blender, exempelvis tillreda såser eller juicer, det är egentligen bara fantasin som sätter stopp.

Exempel på saker som går att göra med en mixer (matberedare):

Vilket av dessa alternativ som passar bäst för dig beror helt och hållet vad du vill kunna göra med apparaten. Om du endast tänker använda den för att tillreda smoothies eller liknande kommer det gott och väl att räcka med en blender, medan en matberedare ger dig betydligt fler möjligheter. 

Oavsett vilket av alternativen du letar efter bör du ta en titt på marknaden för att se vilka alternativ som finns. Jämför olika maskiner för att hitta ett så bra pris som möjligt, tillsammans med alla de funktioner och möjligheter som du vill att apparaten ska leverera. Ett tips är att inte bara kolla på priset och tro att ett högre pris betyder högre kvalité, därmed kan det vara en bra idé att läsa igenom professionella recensioner.

FAQ: Vanliga frågor

🤔 Smoothie blender

Vad gäller dessa apparater finns det ett stort antal olika alternativ på marknaden. För att ...

🔍 Vad är det för skillnad på mixer och blender

Det är en bra fråga. Skillnaden är antingen väldigt liten eller obefintlig, eller väldigt stor ...