KÖKSMASKIN TEST RÅD & RÖN

1 månad ago  •  By  •  0 Comments

En köksmaskin är en riktigt bra hjälpreda, samt ett måste för den som spenderar mycket tid i köket.

De flesta produkter inom denna kategori kan hjälpa dig med att knåda, strimla, blanda, tillsammans med ett flertal andra funktioner. Därmed är den en perfekt hjälpande hand när du lagar mat eller bakar.

Köksmaskin test råd & rön

Med tanke på det stora utbud av köksmaskiner som existerar på marknaden är det bara naturligt att de är av varierande kvalité och funktionalitet.

Läs vår stor guide:

KÖKSMASKIN TEST

MESTONSKEDE.SE

Vilken maskin som passar bäst för dig är helt och hållet upp till dig att avgöra, men följande köksmaskiner har fått bra betyg av dess kunder:

  • Kenwood KVL8300S. Den här köksmaskinen får ständigt toppbetyg av de som testat den. Den starka motorn på 1700 W gör det enkelt att tillreda i princip vad som helst, samt att motorn till och med har 10 år lång garanti.
  • KitchenAid Artisan 5KSM125. Det här är en av de mest populäraste köksassistenterna som existerar, och det av bra anledningar. Den är inte bara oerhört vacker att kolla på, utan får ständig toppbetyg från kunder och testare, samt kommer utrustad med kompatibilitet för kringutrustning. Maskinen kostar ungefär 4000-5000 kronor.
  • Electrolux EKM6000. Här har vi en kvalitativ köksmaskin som kommer till ett rimligt pris. För någonstans mellan 4000 till 5000 kronor får du en maskin med stark motor, bra funktioner, samt att den kommer att hålla under en väldigt lång tid. Ett riktigt bra alternativ.
Bästa köksmaskin i test

Olika tillbehör

Det finns en hel del tillbehör som går att köpa till dessa köksmaskiner, vilket ger dem ytterligare funktionalitet. Nedan hittar du några exempel på tillbehör som de flesta maskiner har möjlighet att använda:

  • Köttkvarn. Passar perfekt om du vill göra din egen korv eller köttfärs, något som blir betydligt enklare tillsammans med en stark och kraftfull köksmaskin.
  • Pastaskärare. Med en maskin som beskär pastan blir det enkelt att t.ex. tillaga egen spaghetti. Passar perfekt i kombination med köttkvarn för att exempelvis tillaga spaghetti och köttfärssås.
  • Glassmaskin. Vi får inte glömma efterrätten! Hur lyxigt och roligt är det inte att göra sin egen glass? Med en glassmaskin blir inte detta bara en möjlighet, utan det blir även betydligt enklare än att göra den för hand.

Utöver detta finns det ett tiotal andra tillbehör du kan använda dig utav, exempelvis citruspress, juicepress eller mixar. Hos vissa köksmaskiner är dock dessa tillbehör inbyggda, något du kan ha i åtanke när du väljer vilken maskin som passar bäst för dig.

Bosch köksmaskin reservdelar

Om din köksmaskin går sönder kan det vara bra om du kan få tag i reservdelar. De får heller inte kosta för mycket, annars kan det nästan löna sig med att köpa en helt ny maskin. Bosch har dock prisvärda reservdelar för sina köksmaskiner, samt att de är väldigt enkla att byta ut mot de trasiga delarna som gör att apparaten inte fungerar som den ska. Deras utbud är även stort och tillräckligt, vilket med största sannolikhet gör att du hittar den reservdel som just du behöver.

FAQ: Vanliga frågor

🤔 Köksmaskin test råd & rön

Med tanke på det stora utbud av köksmaskiner som existerar på marknaden är det bara naturligt att de är av varierande kvalité och funktionalitet...

🔍 Bosch köksmaskin reservdelar

Om din köksmaskin går sönder kan det vara bra om du kan få tag i reservdelar...