Att använda flera bluetooth-högtalare samtidigt kan vara klurigt för en lekman, men är inte lika svårt som man tänker sig. Denna typ av arrangemang kan bidra med en rejäl boost i ljud, men kan även ge dig ljud i flera olika rum samtidigt. Efter att ha läst den här artikeln kommer du veta hur du kopplar ihop flera högtalare med en och samma enhet.

Läs vår stor guide:

BLUETOOTH HÖGTALARE TEST

Koppla ihop flera bluetooth-högtalare

Vill du kunna spela samma musik eller ljud från en och samma enhet i flera olika bluetooth-högtalare? Ja, det är möjligt, samt inte lika komplicerat som du kan tänka dig att det ska vara. Tack vare detta kan du få starkare och bättre ljud, samt att du kan spela samma musik i flera olika rum samtidigt. Detta kan vara en stor fördel om du tycker om att röra på dig i ditt boende, utan att behöva flytta runt på högtalaren, eller om du vill ha betydligt starkare och mer omfattande ljud, exempelvis vid speciella tillställningar eller fester.

Hur du kopplar ihop flera bluetooth-högtalare till en och samma enhet kan se lite annorlunda ut beroende på vilken typ av högtalare du har, men även vilken typ av dator, TV, mobil eller surfplatta du försöker ansluta dem till.

Bra Bluetooth Högtalare Bäst i Test

Här är ett exempel på ett vanligt tillvägagångssätt som många tillverkare använder sig av:

Med de flesta apparater gör du i princip exakt likadant som när du anslutar en högtalare, den bakomliggande logiken förändras inte bara för att du vill lägga till fler högtalare. Därmed kan du känna dig säker med att du kommer kunna lösa detta problem så länge du vet hur du kopplar ihop en högtalare med den sändande enheten.

Vattentät högtalare bluetooth

En vattentät högtalare kan vara ett bra alternativ om du tänker använda den i närheten av vatten. Det finns dock några olika varianter som du måste beakta innan du köper en av dessa högtalare. Följande olika varianter finns tillgängliga på marknaden:

Ovanstående alternativ bidrar med liknande funktioner, men det är endast den vattentäta högtalaren som är helt och hållet immun mot vatten, i alla fall till ett visst djup eller en viss tid. 

Den vattentåliga högtalaren tål dock mindre mängder vatten, exempelvis regn eller fukt, men kommer med största sannolikhet att sluta fungera om du tappar ner den i sjön.

För att avgöra hur bra tålighet eller tätning dessa högtalare har mot vatten används IP-klassificering. Om du vill ha en så tät och tålig högtalare som möjligt bör du leta efter så hög klassificering som möjligt, varav den högsta för närvarande är IP68.

FAQ: Vanliga frågor

🤔 Koppla ihop flera bluetooth-högtalare

Tack vare detta kan du få starkare och bättre ljud, samt att du kan spela samma ...

🔍 Vattentät högtalare bluetooth

En vattentät högtalare kan vara ett bra alternativ om du tänker använda den i närheten av ...