Jamie Oliver fick sitt stora genombrott med TV-serien “Den nakna kocken” och har sedan dess varit en av mångas favoritkockar. Han levererar ständigt nya och spännande recept i sina kokböcker och program, samt sprider en stor dos glädje med sin sprudlande och energi och karisma. Med böckerna “5 ingredienser” och “middag på 30 minuter” får du ta del av massvis med tips och spännande recept, varav vi går igenom våra favoriter nedan.

Läs vår stor guide:

Jamie Oliver Stekpanna Test

Jamie Oliver 5 ingredienser

Boken 5 ingredienser har ett fokus på snabb och enkel mat. Bokens syfte är att lära dig tillaga utsökta måltider med bara 5 ingredienser, något den lyckas väldigt bra med. Här finns recept på allt från pasta och kött, till mer dessertliknande måltider.

Nedan hittar du ett ungefärligt exempel på hur ett recept kan se ut i boken:

Entrecote tillsammans med svamp och bönor

De ingredienser som behövs är:

Tillagning:

Stekpanna

Jamie Oliver middag på 30 minuter

I den här boken bidrar Jamie Oliver med utsökta och näringsrika recept som går att tillaga på 30 minuter. Boken innehåller en stor blandning av olika maträtter, exempelvis mat med inspiration från Asien, USA och andra delar av världen, samt inkluderar kötträtter, sallader och till och med drycker.

Ett av de mest populära recepten i boken är Jamies vegetariska currygryta. Den är av varianten jogan rosh, samt serveras tillsammans med ris, papadums, chapati, morotssallad och citronpickles.

Allt som allt innehåller receptet strax över 30 ingredienser, samt tillagas i 30 korta och koncisa steg. På bara 30 minuter får du ett fantastiskt recept som både mättar och imponerar på potentiella middagsgäster.

Ett annat populärt recept, som även är lite mer festligt, är hans recept på rostbiff, potatis och yorkshirepudding. Passar perfekt för lite finare tillställningar, exempelvis nyår, födelsedagar eller andra festliga tillfällen.

Här är det 32 stycken ingredienser som ska tillagas i strax under 45 steg, men trots detta tar det endast 30 minuter från start till slut, samtidigt som det ser ut som att du har spenderat flera timmar i köket för att tillaga denna festmåltid! Ett riktigt bra alternativ om du söker en lite lyxigare rätt, men inte har tid att stå flera timmar framför spisen.

FAQ: Vanliga frågor

🤔 Jamie Oliver 5 ingredienser

Entrecote tillsammans med svamp och bönor...

🔍 Jamie Oliver middag på 30 minuter

I den här boken bidrar Jamie Oliver med utsökta och näringsrika recept...